سازمان های مهم حقوق بشر از سراسر جهان دربارۀ انتقال اخیر هفت رهبر بهائی
زندانی در ایران به شرایط دشوارتری در زندان گوهردشت، محلی که آنها در حال
گذراندن دوران محکومیت ده سالۀ زندان خود هستند، اعتراض کرده اند. هیلاری
کلینتون وزیر امور خارجۀ ایالات متحده با اشاره به این که بهائیان و دیگر
اقلیت های دینی در ایران همچنان تحت محکومیت های سنگین و شرایط خطرناک
زندان هستند، گفت: «ما از ایران می خواهیم همۀ زندانیان سیاسی و اقلیت های
تحت ستم را آزاد کند.»
تجدید حمایت گروه های حقوق بشری از هفت رهبر بهائی زندانی در ایران
۱۸ اسفند ۱۳۸۹ (۹ مارس ۲۰۱۱)
مهوش ثابت – معلم مدرسه و مادر دو فرزند – از ۱۵ اسفند ۱۳۸۶ (۵ مارس ۲۰۰۸) زندانی است. او ۱۷۵ روز نخست زندان خود را در حبس انفرادی بازداشت بود.
در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷ (۱۴ مه ۲۰۰۸)، شش بهائی سرشناس دیگر ایرانی نیز دستگیر شدند. اين هفت نفر پس از ۲۰ ماه که بدون اتهام در زندان اوین تهران نگه داشته شدند، در دادگاه به اتهاماتی از جمله جاسوسی و تأسیس تشکیلاتی غیر قانونی متهم شدند. آنها عليرغم تكذيب همۀ اتهامات وارده اکنون احکام ۱۰ سالۀ زندان خود را در زندان معروف گوهردشت می گذرانند.
انتقال اخیر این زندانیان به مکان هایی با شرایط دشوارتر در زندان باعث تجدید نگرانی سازمان های حقوق بشر شده است. عفو بین الملل در آمریکا از اعضای خود خواسته است به مناسبت سال نوی ایرانی، کارت های تبریکی براى این هفت بهائی و تعدادی دیگر از زندانیان عقيدتى در ایران بفرستند. (نگاه کنید)
«نگرانی جدی»
سه سازمان مهم در ماه گذشته در بیانیه ای مشترک از جامعۀ بین المللی خواستند به فوریت برای آزادی این هفت نفر اقدام کند.
فدراسیون بین المللی حقوق بشر (FIDH)، جامعۀ دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) و کانون مدافعان حقوق بشر (DHRC) گفتند: «انتقال های اخیر و بدتر شدن شرایط بازداشت، ما را بر اين باور می دارد که آسایش و زندگی رهبران بهائی زندانی در خطر است و ادامۀ بازداشت خودسرانه شان، آنها را در معرض خطری روشن و واقعی قرار می دهد که نیازمند واکنش فوری است.»
در خبری که فدراسیون بین المللی حقوق بشر در ۲۹ بهمن (۱۸ فوریه) منتشر کرد، شیرین عبادی، برندۀ جایزۀ نوبل صلح، به جامعۀ بین المللی یادآوری کرد که «هیچ یک از زندانیان از محاکمۀ عادلانه ای برخوردار نبوده و ادامۀ بازداشت خودسرانۀ آنها موجب نگرانی جدی است.»
خانم عبادی که یکی از اعضای ارشد گروه وکلای مدافع این هفت بهائی نیز هست، گفت: «من بار دیگر خواهان آزادی فوری آنها و توقف همۀ آزارها نسبت به جامعۀ بهائی هستم.»
گروه حقوق اقلیت های بین الملل (MRGI) نیز در گزارشی كه منتشر کرد نوشت «میزان سرکوب گروه های اقلیت در ایران یکی از عوامل محوری، اما کمتر گزارش شده، در تلاش هاى مجدّد برای دموکراسی در اين كشور است» و افزود «آزار اقلیت هاى ایرانی بیش از همه در مورد بهائیان مشهود است.»
در بیانیه اين نهاد آمده است: «گروه رهبری غیررسمی جامعۀ بهائی ایران، که از سال ۲۰۰۸ در بازداشت بوده اند، در سال ۲۰۱۰ به اتهام توطئه علیه جمهوری اسلامی به ده سال زندان محکوم شدند و وکلای آنها ... نیز مورد تهدید، زندان و حمله قرار گرفته اند.»
در ۴ اسفند (۲۳ فوریه)، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجۀ ایالات متحدۀ آمریکا، از «آزار شهروندان ایرانی به دست دولت شان» عميقا ابراز نگرانى كرد.
خانم کلینتون گفت: «رهبران ایران به آزار اقلیت های قومی و دینی نیز ادامه می دهند.»
او افزود: «ما از گزارش هایی که نشان مى دهند از ده ها زندانی که در سال ۲۰۱۱ اعدام شدند، بیشترین تعداد از اقلیت های قومی هستند، نگرانيم. در عین حال بهائیان و دیگر اقلیت های دینی همچنان به صورت خودسرانه دستگیر و تحت تعقیب قرار می گیرند و با احکام سنگین و شرایط خطرناک زندان روبرو هستند. ما از ایران می خواهیم همۀ زندانیان سیاسی و اقلیت های تحت ستم را آزاد کند... جهان همچنان مراقب است و کسانی را که مسئول این اعمال هستند جوابگو خواهد دانست.»
در گزارش جهانی ۲۰۱۱ دیده بان حقوق بشر، گروه حقوق بشر مستقر در ایالات متحده، که در ژانویه انتشار یافت نیز به مجرم شناخته شدن و محکومیت این هفت نفر اشاره شده است. در اين گزارش آمده: «حکومت بدون ارائۀ مدرک آنان را به جاسوسی متهم کرد و تقاضاهای وکلای آنها براى برگزاری یک محاکمۀ فوری و عادلانه را نادیده گرفت.»
تبریک سال جدید ایرانی
عفو بین الملل در ایالات متحدۀ آمریکا از اعضای خود خواسته کارت های تبریکی به مناسبت سال جدید ایرانی به هفت رهبر بهائی زندانی بفرستند. (نگاه کنید)
در این اقدام اشاره می شود که «نوروز»، به معنای «روز نو»، یک تعطیلی باستانی ایرانی برای جشن گرفتن اولین روز بهار و آمدن سال جدید است.
عفو بين الملل مى گويد: «در این نوروز ما می خواهیم با ارسال تبریک چندین زندانی شجاع عقيدتى در ایران را به یاد آوریم.»
عفو بین الملل با اشاره به هفت رهبر بهائی مى نويسد: «آنها اگرچه عملى جز اجرای مسالمت آمیز آداب دینى خود انجام نداده اند، به جرائمى جدی اما بی اساس از جمله 'جاسوسی برای اسرائیل،' 'توهین به مقدسات اسلامی،' و 'تبلیغ علیه نظام' متهم شده اند.»
این گروه همچنین پیشنهاد می کند کارت هایی با منظره های «متناسب با روح تعطیلات و پیام امید و نوسازی» به هفت زندانی عقيدتى دیگر در ایران نیز فرستاده شود.
بانی دوگال، نمایندۀ ارشد جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل متحد، گفت: «حمایت عفو بین الملل در ایالات متحده آمریکا شایان تقدیر فراوان است.»
او گفت: «هشیاری كه توسط عفو بین الملل و گروه های دیگر ايجاد مى شود – همراه با ابراز نگرانی از سوی دولت ها و سازمان های بین المللی – همچنان منبع اصلی حفظ و آسایش این زندانیان بی گناه و دیگر کسانی است که در ایران از حقوق خود محروم هستند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
نظرات شما سبب بهتر شدن محتوای وبلاگ و یادگیری بیشتر نویسندگان آن خواهد شد